Benvinguda del Director

sebastia

Fa 10 anys que la Universitat de les Illes Balears i la Caixa de Balears SA NOSTRA decidiren posar en marxa el Centre d'Estudis i Documentació Contemporània (CEDOC).

La primera de les tasques del CEDOC va ser la recuperació d'alguns arxius privats que perillava la seva conservació, per després catalogar arxius d'entitats i empreses privades.

Des dels seus inicis, ha creat i gestionat un servei de documentació i una base de dades de la societat contemporània a les Illes Balears. En aquest sentit, cal destacar el catàleg d'articles d'opinió i la Base de Dades d'Activitats Culturals. En breu, el CEDOC publicarà una cronologia des de començament del segle XX fins a l'actualitat.

D'altra banda, potser, les iniciatives que tenen un major ressò són les de caràcter formatiu, ja que entre els nostres objectius figuren l'organització de conferències, cursos i debats davant els reptes de la societat actual i el foment d'activitats interdisciplinàries entre professors, alumnes i societat en general, que pretenen una reflexió col·lectiva davant els temes d'actualitat.

El setembre de 2004, el CEDOC presentava en societat la seva web. Al llarg de trots aquests anys la web ha incorporat nous continguts i serveis i això s'ha vist reflectit en les visites que ha rebut per parts dels membres de la nostra Universitat i la societat.

Des del curs 2009, el CEDOC va iniciar una nova etapa destinada a seguir sent un referent en la formació dels estudiants universitaris i de la societat en general, i en posar a l'abast de tothom un conjunt de publicacions que poden ser de l'interès de tota la societat.Des del 2011 estam a les xarxes socials.

Sebastià Serra Busquets
Director del CEDOC