II Olimpíada d'Història

 logoolimpiada2Aquest curs 2007-2008 i deprés de l'èxit de participació en l'edició anterior s'ha ''organitzat per segona vegada l'Olimpíada d'Història a les Illes Balears. L'objectiu era aproximar els estudis d'Història, i la Universitat de les Illes Balears en general, als estudiants preuniversitaris.

L'Olimpíada es realitzà el divendres 25 d'abril de 2008 a l'edifici Ramon Llull i, si escau, a les Seus Universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera. Cada xentre pot presentar fins a un màxim de cinc alumnes, enviant un full d'incripció per a cadascun d'ells. El termini d'inscripció acabava el 18 d'abril, i s'han de remetre els fulls al CEDOC bé per adreça postal o per correu electrònic.

L'acte consistí en una jornada a la UIB per als alumnes participants i en una prova sobre els aspectes d'història vists a classe pels alumnes durant els seus estudis de segon de batxillerat. És en aquests alumnes a qui s'adreçava la present olimpiada. Cada participant va rebre com a un obsequi un llibre: CASASNOVAS, M. A. (2008): Història de les Illes Balears . Editorial Moll, Palma. Després hi hagué una mica de berenar.

Enguany, la Universitat de les Illes Balears ha decidit concedir als guanyadors de l'Olimpíada la matrícula gratuïta per al seu primer curs universitari, sempre que ho facin a la UIB. D'altra banda s'estableixen altres premis en metàl·lic per als alumnes i en material didàctic per als centres dels alumnes guanyadors.


GUANYADORS SEGONA OLIMPÍADA D'HISTÒRIA

Regina Frau Salas (primer premi)
Centre: Col·legi Lluís Vives. Professora/tutora: Maria Teresa Maeso Angel

Iraia Mir Santos (segon premi)
Centre: IES Pau Casesnoves Professora/tutora: Olga Martínez Antón

Antonio José Ramón González (tercer premi)
Centre: IES Quartó de Portmany (Eivissa). Professor/tutor: Jesús Agustín García Ochando

L'Olimpíada d'història està organitzada pel Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts i el Centre d'Estudis i Documentació Contemporània, sota la direcció del Dr. Antoni Marimon Riutort. El patrocini de l'Olimpíada correspon a la Direcció General d'Administració, Ordenació i Inspecció Educatives de la Conselleria d'Educació i Cultura, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell de Mallorca i de l'Obra Social de "SA NOSTRA".

 Documents relacionats