I Olimpíada d'Història

olimpiada

 Aquest curs s'ha celebrat per primera vegada l'Olimpíada d'Història a les Illes Balears, així com, des de fa algun temps, realitzen altres estudis. L'objectiu era aproximar els estudis d'Història, i la Universitat de les Illes Balears en general, als estudiants preuniversitaris.

L'Olimpíada es realitzà el 20 d'abril. Atès el currículum de l'actual batxillerat, l'Olimpíada s'adreçava als alumnes de segon curs, els alumnes que cursen enguany Història d'Espanya i que, tot i que no tots, han cursat en altres cursos Història Contemporània i, com optativa, Història i Cultura de les Illes Balears.

El patrocini de l'Olimpíada correspon a la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears amb la col·laboració del Consell de Mallorca, Sa Nostra, la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB, i el CEDOC (Centre d'Estudis i Documentació Contemporània). Els coordinadors són el doctor Sebastià Serra, catedràtic d'Història Contemporània i director del CEDOC i el doctor Miquel Deyà. Ambdós coordinadors han estat professors d'ensenyament secundari.

Guanyadors de l'Olimpíada d'Història ( vegeu fotografia de l'acte de lliurament dels premis):

  • Leonid Yakon, de l'IES Ramon Llull de Palma,
  • Arantxa Moreno Juaneda, del Col·legi Sant Gaietà de Palma,
  • Bartomeu Montserrat Sánchez, de l'IES Felanitx.

Documents relacionats